Offerte lijst:

golfballen bedrukken

Logo en drukformaten voor golfballen

Onderstaand treft u uitleg aan over de mogelijkheden en formaten om een golfbal te bedrukken.

Bedrukken van golfballen

Dit zijn de mogelijkheden.

De meeste golfballen worden door middel van tampon drukmachines bedrukt. Golffabrikanten beschikken echter over zeer geavanceerde machineparken. Mede door het gebruik van “indringende” industriële 2-componenten inkten wordt de grootste slijtvastheid bereikt. Daardoor blijven logo’s het langst zichtbaar. Logo’s en drukformaten voor golfballen kunnen bij de golfbal fabrikanten echter wel licht van elkaar verschillen. Meestal geldt voor een rond logo een formaat van 26 mm doorsnee. Voor een vierkant logo is dat ongeveer 22 mm en voor een langwerpig logo circa 30 x 10 mm. (zie afbeelding).

Drukoppervlak

Opdruk van één logo

Een logo op golfballen kan tot en met vijf pms-kleuren of in full-colour worden bedrukt. Er is een formaat voor zowel een rond, vierkant of langwerpig logo. Goed reproductie materiaal is een A1, EPS. of PDF.file met een minimale kwaliteit van 300DPI. Daarbij is een opgave van de PMS kleuren noodzakelijk om de kleuren van het logo te definiëren.

Opdruk twee of meer logo's

Werkt u met meerdere logo’s?

Standaard worden golfballen bedrukt met één of met twee (verschillende) logo’s. In sommige gevallen zijn ook drie logo’s mogelijk. Uiteraard kunnen alle logo’s in full colour worden gedrukt.
Voor informatie over het drukken van meer dan twee logo’s, neem gerust contact met ons op via 033 433 78 30 of via info@allgolf.nl.

Logo & tekst

Niet alleen logo’s, maar ook tekst opdrukken zijn mogelijk; ook in alle PMS kleuren. Tot en met vier tekstregels drukken is een mogelijkheid, maar dat is wel afhankelijk van het lettertype. Zie het voorbeeld hiernaast van een bal met aan één kant een logo en aan de andere kant een tekst. Handig om niet alleen een logo, maar bijvoorbeeld ook een internetadres of persoonsnaam te plaatsen;.

Contact

Heeft u nog niet het juiste artikel gevonden? Of heeft u een vraag over één van onze artikelen? Neem contact met ons op, wij geven graag een goed advies.

Mail naar: info@allgolf.nl of bel 033-4337830.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij altijd een passend relatiegeschenk leveren.