Logo en drukformaten voor golfballen.

Uitleg over de mogelijkheden en formaten om een golfbal te bedrukken.

Logo en drukformaten voor golfballen

De meeste golfballen worden door middel van tampon machines bedrukt. Echter golffabrikanten beschikken over of zetten zeer geavanceerde machineparken in. Mede door middel van het gebruik van “indringende” industriële 2-componenten inkten wordt daarmee de grootste slijtvastheid bereikt. Daarom blijven logo’s welke door de golffabrikanten worden bedrukt lang zichtbaar. Logo en drukformaten voor golfballen kunnen bij de golfbal fabrikanten echter wel licht van elkaar afwijken. Maar meestal geldt voor een rond logo 26 mm doorsnee. Anderzijds is dat voor vierkant logo ongeveer 22 mm. en voor een langwerpig logo plus minus 30 x 10 mm. (zie afbeelding).

Vormen van logo weergaven

Vormen van logo weergave

Opdruk van één logo

Een logo op de golfballen kan tot en met vijf pms-kleuren of in full-colour worden bedrukt. Er is een formaat voor zowel een rond, vierkant of langwerpig logo. Goed reproductie materiaal is een A1, EPS. of PDF.file met een minimale kwaliteit van 300DPI.. Daarbij is een opgave van de PMS kleuren noodzakelijk om de kleuren van het logo te definiëren.

Opdruk twee of meer logo's

Werkt u met meerdere logo’s?

Standaard worden golfballen bedrukt met één of met twee (verschillende logo’s). Echter in sommige gevallen ook met drie logo’s. Uiteraard kunnen alle logo’s in full colour worden gedrukt.
Voor informatie over het drukken van meer dan twee logo’s, neem dan S.v.p. contact met ons op via 033 433 78 30 of via info@allgolf.nl.

Logo & tekst
 Niet alleen logo’s, maar ook om tekst(en) te plaatsten. Tekst opdrukken zijn mogelijk in alle PMS kleuren. Tot en met vier tekstregels plaatsen is wel mogelijk maar dan wel afhankelijk van het lettertype. Zie het voorbeeld hiernaast van een bal met aan één kant een logo en aan de ander kant een URL adres. Handig om naast een logo een internet-adres, tekst of b.v. een persoonsnaam te plaatsen.

• Logo opdruk tot en met vijf Pantone (PMS) kleuren of full colour.
• Tekst opdruk maximaal vier regels.
• Kleuren: alle PMS kleuren mogelijk.

Nu golfballen bestellen?